Kebab z jelení kýty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab z jelení kýty
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38374 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
600 g | Jelení kýta |
200 g | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 117,0mg |
Draslík | 642,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jelení kýta, Jogurt bílý, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab z jelení kýty postup přípravy receptu:
1 | Jelení kýtu nakrájíme na kostky, v míse promícháme s jogurtem, jemně pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, olejem, chilli kořením, solí a pod fólií necháme alespoň dvě hodiny marinovat. |
2 | Marinované maso napícháme na jehly a ugrilujeme. Podáváme teplé. |