Cibulová polévka jihočeská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka jihočeská
Cibulová polévka jihočeská
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38377 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 kostka | Bujón hovězí |
3 ks | Cibule |
50 g | Máslo jihočeské |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 115,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo jihočeské, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka jihočeská postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme kostky bujonu a necháme vařit. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm dozlatova podusíme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, vše vylijeme do vývaru, dochutíme solí, pepřem a povaříme tak 15 minut. Při dokončení vaření přidáme do polévky nasekanou petrželovou nať. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou na teplém talíři a můžeme přidat plátek citrónu.