Lasagně s hříbky a mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lasagně s hříbky a mletým masem
Lasagně s hříbky a mletým masem
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 38380 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
3 ks | Česnek |
100 g | Cibule |
500 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
300 g | Lasagne |
1,5 kávová lžička | Majoránka |
400 g | Mozzarella |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
4,5 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
500 g | Vepřové maso mleté |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 53,5mg |
Draslík | 643,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lasagne, Mozzarella, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lasagně s hříbky a mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Do vysokého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Přidáme lžíci olivového oleje a lasagně uvaříme podle návodu "na zkus". Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pak je rozložíme na alobal. |
2 | Cibuli s česnekem očistíme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme nadrobno. Mozzarellu necháme odkapat a pokrájíme ji na tenké plátky. Parmezán nastrouháme. Zralá rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme. |
3 | Hrubě mleté vepřové maso dáme do misky. Ochutíme ho solí, pepřem, prolisovaným česnekem, cibulí a majoránkou. |
4 | Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a plátky hříbků na něm restujeme asi 2 minuty. Osolíme je, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme rajčata, která posypeme oreganem. Promícháme a chvilku společně smažíme, až se rajčata začnou rozpékat (asi 4-5 minut). |
5 | V druhé pánvi si rozpálíme zbylý slunečnicový olej a mleté maso restujeme za stálého míchání 3-4 minuty. Pak k masu přimícháme petrželku a odstavíme z plotny. |
6 | Formu na lasagne si vymažeme zbytkem olivového oleje. Na dno položíme 1/3 lasagní. Na ně navrstvíme 1/2 mletého masa, 1/2 hříbků a 1/2 nakrájené mozzarelly. Pak zase položíme 1/3 lasagní a znovu položíme střídavě vrstvu masa, hub a Mozzarelly. Nakonec vše zakryjeme zbylými lasagněmi a vše posypeme nastrouhaným Parmezánem. |
7 | Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut při 280°C. |
8 | Hotové lasagně nakrájíme a podáváme horké. |