Recept

Lasagně s hříbky a mletým masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 38380
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

3 ks Česnek
100 g Cibule
500 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín drcený
300 g Lasagne
1,5 kávová lžička Majoránka
400 g Mozzarella
3 polévková lžíce Olej olivový
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Oregano sušené
1,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata
4,5 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Parmezán
500 g Vepřové maso mleté
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 539 kcal
Kilojoule 2 257kJ
10% Sacharidy 35 g
42% Tuky 31 g
35% Sodík 700 mg
54% Bílkoviny 30 g

Lasagně s hříbky a mletým masem postup přípravy receptu:

1

Do vysokého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Přidáme lžíci olivového oleje a lasagně uvaříme podle návodu "na zkus". Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pak je rozložíme na alobal.

2

Cibuli s česnekem očistíme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme nadrobno. Mozzarellu necháme odkapat a pokrájíme ji na tenké plátky. Parmezán nastrouháme. Zralá rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

3

Hrubě mleté vepřové maso dáme do misky. Ochutíme ho solí, pepřem, prolisovaným česnekem, cibulí a majoránkou.

4

Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a plátky hříbků na něm restujeme asi 2 minuty. Osolíme je, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme rajčata, která posypeme oreganem. Promícháme a chvilku společně smažíme, až se rajčata začnou rozpékat (asi 4-5 minut).

5

V druhé pánvi si rozpálíme zbylý slunečnicový olej a mleté maso restujeme za stálého míchání 3-4 minuty. Pak k masu přimícháme petrželku a odstavíme z plotny.

6

Formu na lasagne si vymažeme zbytkem olivového oleje. Na dno položíme 1/3 lasagní. Na ně navrstvíme 1/2 mletého masa, 1/2 hříbků a 1/2 nakrájené mozzarelly. Pak zase položíme 1/3 lasagní a znovu položíme střídavě vrstvu masa, hub a Mozzarelly. Nakonec vše zakryjeme zbylými lasagněmi a vše posypeme nastrouhaným Parmezánem.

7

Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut při 280°C.

8

Hotové lasagně nakrájíme a podáváme horké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept