Kančí játra v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí játra v zelí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38385 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
100 g | Houby černé |
500 g | Kančí játra |
50 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
250 g | Zelí hlávkové bílé |
Na zálivku | |
---|---|
250 ml | Hovězí vývar základní |
50 ml | Omáčka sójová |
60 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 175,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé, Hovězí vývar základní, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby černé, Kančí játra, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí játra v zelí postup přípravy receptu:
1 | Kančí játra nakrájíme na tenké plátky, smícháme se Solamylem a opečeme na troše oleje. |
2 | Zelí očistíme, nahrubo nastrouháme a spaříme, houby namočíme a nakrájíme, česnek rozdrtíme. |
3 | Zálivku připravíme smícháním hovězího vývaru, vína a sójové omáčky. |
4 | K usmaženým játrům přidáme zelí, houby, česnek, sůl a zálivku. Na prudkém ohni provaříme. |
Poznámka
Je-li směs příliš řídká, zahustíme ji škrobem rozšlehaným v troše vody.