Chlebová polévka s petrželkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebová polévka s petrželkou
Chlebová polévka s petrželkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38386 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 kostka | Bujón hovězí |
5 krajíc | Chléb konzumní |
1 kávová lžička | Kmín celý |
40 g | Máslo jihočeské |
0,5 l | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 0,1mg |
Draslík | 50,4mg |
Vláknina | 687,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bujón hovězí, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo jihočeské, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebová polévka s petrželkou postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, přihodíme kostku bujonu a necháme projít varem. Starší černý chléb nakrájíme, vhodíme do hrnce a necháme 10 minut rozvařit. Polévku osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme kmín, máslo, podmáslí rozšleháme s moukou, vylijeme do polévky a povaříme ještě asi 10 minut. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou, ozdobíme petrželovou nati.