Pamlsky z másla, pyré a vloček - recept pro psy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pamlsky z másla, pyré a vloček - recept pro psy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38388 |
Ingredience
3 polévková lžíce | Jablečné pyré |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
3 polévková lžíce | Máslo arašídové |
140 g | Mouka pšeničná |
1 ks | Vejce slepičí |
80 g | Vločky ovesné |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 127,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Máslo arašídové, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jablečné pyré, Mouka pšeničná, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pamlsky z másla, pyré a vloček - recept pro psy postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve plech vyložíme papírem na pečení, poté zapneme troubu na 170°C. |
2 | V míse metlami smícháme mouku, vločky, prášek do pečiva, pyré, vejce a máslo, za stálého míchání přidáváme po troškách vodu. |
3 | Když se těsto přestane lepit, vyklepeme ho na vál pomoučený moukou. V ruce těsto ještě párkrát prohněteme, rozválíme na plát o síle 4 mm a vidličkou jej na pár místech propíchneme. Formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka, která klademe na připravený plech. |
4 | Vložíme do trouby a pečeme zhruba 20 minut do zlatova. |
5 | Hotové pamlsky přendáme na mřížku, necháme vychladnout a vyschnout. |
Poznámka
Místo jablečného pyré lze použít například nastrouhané jablko, hrušku či našťouchaný banán. Jablečné pyré nesmí být slazené. Burákové, neboli arašídové máslo musí být bez soli a cukru.