Jednoduchý recept

Pastýřský řízek (z vepřového bůčku)

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 384
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
60 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
100 g Sýr Eidam uzený 45%
70 g Tuk
60 g Vejce slepičí
130 g Vepřová uzená plec
1000 g Vepřový bok
800 ml Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 849kJ
2% Sacharidy 6 g
88% Tuky 66 g
67% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Pastýřský řízek (z vepřového bůčku) postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček opláchneme, vykostíme a zbavíme kůže. Nakrájíme jej na plátky (1 plátek na porci).

2

Plátky doširoka naklepeme, naplníme je osolenou a opepřenou směsí na kostičky nebo nudličky nakrájené uvařené uzené plece, najemno nakrájené cibule, nastrouhaného uzeného sýru, očištěných, opláchnutých a na plátky nakrájených žampionů podušených na polovině tuku, syrových vajec a smetany.

3

Plátky přeložíme na polovinu, aby vznikl tvar silnějších řízků. Okraje můžeme spíchnout párátkem nebo sklepnout paličkou.

4

Maso naskládáme do pekáče vymazaného tukem, mírně je osolíme, poprášíme prosátou moukou a prudce opečeme. Podlijeme vodou a za občasného přelévání šťávou upečeme doměkka.

5

Nakonec řízky vyjmeme, šťávu přisolíme a přecedíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept