Zapečené rizoto s kapustičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené rizoto s kapustičkami
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38403 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Kapusta růžičková |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
200 g | Salám jemný |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
50 g | Sýr Moravský bochník 45% |
1 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 101,7mg |
Draslík | 147,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Olej rostlinný, Rýže loupaná, Salám jemný, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené rizoto s kapustičkami postup přípravy receptu:
1 | Propláchnutou rýži necháme okapat, vsypeme do kastrolu a zalijeme 300ml vody. Přidáme lžíci oleje a pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | Očištěné a omyté kapustičky vsypeme do malého množství osolené vody, podusíme doměkka, scedíme a necháme okapat. |
3 | Salám nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na lžíci oleje. |
4 | Měkkou rýži promícháme s kapustičkami, salámem, prolisovaným česnekem a pepřem. Směs vložíme do nákypové formy vymazané zbylým olejem a vysypané strouhankou. Rizoto zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Potom povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm přelijeme vejcem rozšlehaným s mlékem. Zapékáme ještě asi 5 minut, aby se sýr roztavil. |