Recept

Zapečené rizoto s kapustičkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 38403
Kategorie: Rizota

Ingredience

2 stroužek Česnek
500 g Kapusta růžičková
2 polévková lžíce Mléko polotučné
3 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rýže loupaná
200 g Salám jemný
1 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Moravský bochník 45%
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 156kJ
15% Sacharidy 54 g
32% Tuky 24 g
25% Sodík 504 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zapečené rizoto s kapustičkami postup přípravy receptu:

1

Propláchnutou rýži necháme okapat, vsypeme do kastrolu a zalijeme 300ml vody. Přidáme lžíci oleje a pod pokličkou dusíme doměkka.

2

Očištěné a omyté kapustičky vsypeme do malého množství osolené vody, podusíme doměkka, scedíme a necháme okapat.

3

Salám nakrájíme na kostičky a osmahneme na pánvi na lžíci oleje.

4

Měkkou rýži promícháme s kapustičkami, salámem, prolisovaným česnekem a pepřem. Směs vložíme do nákypové formy vymazané zbylým olejem a vysypané strouhankou. Rizoto zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Potom povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pokrm přelijeme vejcem rozšlehaným s mlékem. Zapékáme ještě asi 5 minut, aby se sýr roztavil.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept