Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 38404

Ingredience

2 kostka Bujón zeleninový
13 g Kypřicí prášek do pečiva
60 g Mouka polohrubá
1 ks Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
20 g Strouhanka
6 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
3% Sacharidy 12 g
96% Tuky 72 g
6% Sodík 113 mg
16% Bílkoviny 9 g

Piškotová polévka postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme kostky bujonu, očištěnou a jemně nastrouhanou mrkev a vaříme. Do misky rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 40 g másla, pět žloutků a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, kypřící prášek, sníh z pěti bílků, osolíme, zamícháme a směs vylijeme na zbytkem másla vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený piškot vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studený nakrájíme na 2cm hrubé pásky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou horkou polévkou z bujonu.

Poznámka

Piškotovou polévku servírujeme teplou na nahřátém talíři, ozdobenou nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept