Piškotová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piškotová polévka
Piškotová polévka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38404 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 kostka | Bujón zeleninový |
13 g | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
20 g | Strouhanka |
6 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 257,3mg |
Draslík | 310,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Piškotová polévka postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, vhodíme kostky bujonu, očištěnou a jemně nastrouhanou mrkev a vaříme. Do misky rozklepneme jedno celé vejce, přidáme 40 g másla, pět žloutků a vyšleháme do pěny. Přisypeme mouku, kypřící prášek, sníh z pěti bílků, osolíme, zamícháme a směs vylijeme na zbytkem másla vymazaný a strouhankou posypaný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut. Upečený piškot vytáhneme z trouby, necháme vychladnout a studený nakrájíme na 2cm hrubé pásky, které dáváme na talíř a zaléváme připravenou horkou polévkou z bujonu. |
Poznámka
Piškotovou polévku servírujeme teplou na nahřátém talíři, ozdobenou nadrobno nasekanou petrželovou natí.