Recept

Mleté řízky v okurkové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 38406

Ingredience

400 g Maso mleté - mix
2 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Okurky nakládané
1 špetka Pepř černý mletý
30 g Slanina vepřová
100 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
0,5 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 519kJ
2% Sacharidy 7 g
41% Tuky 31 g
29% Sodík 575 mg
25% Bílkoviny 14 g

Mleté řízky v okurkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Mleté maso v míse promícháme s žemlí navlhčenou v mléce. Přidáme 10g slaniny nakrájené na kostičky, bílek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.

2

Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké oválné řízky. Obalíme je po obou stranách v hladké mouce a vložíme do pekáčku omytého studenou vodou.

3

Řízky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut, obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou.

4

Krátce před koncem pečení přilijeme smetanu a přidáme nadrobno nakrájené okurky, které jsme osmažili na kostičkách zbylé slaniny. Nakonec omáčku podle chuti osolíme.

5

Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept