Mleté řízky v okurkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté řízky v okurkové omáčce
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38406 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Maso mleté - mix |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Okurky nakládané |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
0,5 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 936,1mg |
---|---|
Cholesterol | 15,4mg |
Draslík | 38,6mg |
Vláknina | 702,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Slanina vepřová, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté řízky v okurkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso v míse promícháme s žemlí navlhčenou v mléce. Přidáme 10g slaniny nakrájené na kostičky, bílek, sůl a pepř. Vše dobře promícháme. |
2 | Z masové směsi vytvarujeme 4 tenké oválné řízky. Obalíme je po obou stranách v hladké mouce a vložíme do pekáčku omytého studenou vodou. |
3 | Řízky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 15 minut, obrátíme a podle potřeby podlijeme vodou. |
4 | Krátce před koncem pečení přilijeme smetanu a přidáme nadrobno nakrájené okurky, které jsme osmažili na kostičkách zbylé slaniny. Nakonec omáčku podle chuti osolíme. |
5 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |