Fazolová polévka s klobáskou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka s klobáskou
Fazolová polévka s klobáskou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38407 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
400 g | Fazole červené sterilované |
150 g | Klobása - Čabajka |
1 špetka | Kmín římský |
4 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 2,3mg |
Draslík | 792,0mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole červené sterilované, Kmín římský, Pažitka, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka s klobáskou postup přípravy receptu:
1 | Klobásky nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Nasucho restujeme asi 5 minut. Poté je vyjmeme a odložíme stranou. |
2 | Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Vložíme ji do kastrolu s vypečeným tukem z klobásek a restujeme asi 2 minuty. |
3 | Přidáme červené fazole, na kostičky nakrájené rajče a zalijeme zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Osolíme, opepříme a přidáme římský kmín. |
4 | Takto připravenou polévku servírujeme na talíře, doplníme opečenými klobáskami a najemno nasekanou petrželkou. |