Horký medovo-mandlový likér - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký medovo-mandlový likér
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38410 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
400 g | Cukr krupice |
2 ks | Hřebíček |
500 ml | Likér mandlový - Amaretto |
300 g | Med včelí |
8 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 ks | Skořice celá |
1030 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 16,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Med včelí, Nové koření celé, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Skořice celá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér mandlový - Amaretto mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Horký medovo-mandlový likér postup přípravy receptu:
1 | Do kastrolu nasypeme cukr, zalijeme 30 ml studené vody a necháme na sporáku rozpustit. |
2 | Až cukrový sirup začne karamelizovat, přilijeme do kastrolu 1 litr vroucí vody, přidáme nové koření, skořici, hřebíček a pomerančovou kůru a přivedeme k varu. Vaříme 5 minut. |
3 | Do směsi přidáme med a dál mícháme, dokud se med nerozpustí. |
4 | Znovu přivedeme směs k varu a přimícháme mandlový likér a pomerančovou šťávu. |
5 | Přecedíme a rozléváme do likérových skleniček. |