Horký svařák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Horký svařák
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38411 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
1 ks | Badyán |
80 ml | Brandy |
75 g | Cukr krupice |
5 ks | Hřebíček |
1 polévková lžíce | Limetková kůra |
1 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
4 ks | Skořice celá |
75 cl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 289,7mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Skořice celá, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Badyán, Limetková kůra mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Horký svařák postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme červené víno, přidáme skořici, limetkovou a pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, cukr, badyán, hřebíček a brandy. |
2 | Zahřejeme pod bod varu, promícháme a stáhneme ze sporáku. |
3 | Ihned poté podáváme. |