Jednoduchý recept

Polévka ze Slovácka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 38413

Ingredience

1 ks Celer bulvový
2 ks Cibule
200 g Játra vepřová
10 g Majoránka
1 ks Mrkev kořen
10 g Nové koření celé
10 g Paprika mletá sladká
10 g Pepř černý celý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
30 g Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřové koleno
1 kg Vepřové nožičky
3 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 020kJ
2% Sacharidy 9 g
89% Tuky 67 g
14% Sodík 283 mg
70% Bílkoviny 40 g

Polévka ze Slovácka postup přípravy receptu:

1

Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut.

2

Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky.

3

Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme.

Poznámka

Polévku servírujeme teplou na teplém talíři s kroupami nebo s nudlemi, ozdobenou nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept