Polévka ze Slovácka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka ze Slovácka
Polévka ze Slovácka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38413 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Játra vepřová |
10 g | Majoránka |
1 ks | Mrkev kořen |
10 g | Nové koření celé |
10 g | Paprika mletá sladká |
10 g | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
30 g | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřové koleno |
1 kg | Vepřové nožičky |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 148,2mg |
Draslík | 402,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Játra vepřová, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vepřové koleno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka ze Slovácka postup přípravy receptu:
1 | Koleno a nožičky očistíme, umyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme ještě játra, očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupaný, na kolečka nakrájený česnek, nové koření, pepř celý, sůl, posypeme mletou paprikou a necháme doměkka vařit asi 40 minut. |
2 | Uvařené maso a zeleninu vybereme z polévky, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kostky. |
3 | Na pánvi rozehřejeme sádlo a na něm osmahneme dozlatova oloupanou a nakrájenou cibuli, kterou přidáme do polévky. Vložíme nakrájené maso a zeleninu, posypeme majoránkou, dochutíme pepřem a solí, zamícháme a ještě chvilku povaříme. |
Poznámka
Polévku servírujeme teplou na teplém talíři s kroupami nebo s nudlemi, ozdobenou nasekanou petrželkou.