Pikantní velikonoční polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní velikonoční polévka
Pikantní velikonoční polévka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38419 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Citrony |
1 ks | Feferony |
400 g | Klobása - Čabajka |
20 g | Křen |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřový bok uzený |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 472,0mg |
Draslík | 473,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Citrony, Feferony, Křen, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása - Čabajka, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Vepřový bok uzený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní velikonoční polévka postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme stranou. |
2 | Uzené maso a klobásy uvaříme, když je vše měkké, vybereme z vývaru. Vývar osolíme, opepříme, přidáme nasekanou feferonku a chilli papričku, vmícháme nastrouhaný křen. V hrníčku rozšleháme smetanu s moukou, vývar zahustíme a za častého míchání povaříme do té doby, až se polévka trochu zahustí. Na každý talíř dáme na kostky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájené klobásy, kolečko vajíčka a zalijeme polévkou. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou na teplém talíři, ozdobenou plátkem citrónu a nadrobno nasekanou petrželovou natí.