Recept

Pikantní velikonoční polévka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 38419
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Citrony
1 ks Feferony
400 g Klobása - Čabajka
20 g Křen
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
250 g Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vejce slepičí
300 g Vepřový bok uzený
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,006 kcal
Kilojoule 4 208kJ
2% Sacharidy 7 g
120% Tuky 90 g
59% Sodík 1 g
80% Bílkoviny 45 g

Pikantní velikonoční polévka postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka a dáme stranou.

2

Uzené maso a klobásy uvaříme, když je vše měkké, vybereme z vývaru. Vývar osolíme, opepříme, přidáme nasekanou feferonku a chilli papričku, vmícháme nastrouhaný křen. V hrníčku rozšleháme smetanu s moukou, vývar zahustíme a za častého míchání povaříme do té doby, až se polévka trochu zahustí. Na každý talíř dáme na kostky nakrájené uzené maso, na kolečka nakrájené klobásy, kolečko vajíčka a zalijeme polévkou.

Poznámka

Polévku podáváme teplou na teplém talíři, ozdobenou plátkem citrónu a nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept