Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 38420

Ingredience

50 g Cibule
400 g Játra husí
20 g Mouka polohrubá
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Strouhanka
150 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
50 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 847 kcal
Kilojoule 3 546kJ
13% Sacharidy 47 g
80% Tuky 60 g
77% Sodík 2 g
54% Bílkoviny 30 g

Krokety z husích jater postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá husí játra nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme játra a chvíli je podusíme.

2

Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky, přidáme k játrům a krátce osmahneme. Vmícháme 2 vejce a zahustíme 10g strouhanky. Za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku.

3

Ze směsi vytvarujeme na prkénku obdélník vysoký 1,5cm a necháme vychladnout. Krájíme z něj hranolky široké asi 5cm, obalíme je v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

4

Krokety smažíme na sádle na pánvi dozlatova.

5

Vhodnou přílohou jsou petrželkové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept