Husí drůbky dušené na šafránu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Husí drůbky dušené na šafránu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38423 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
600 g | Husí drůbky |
100 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 špetka | Šafrán |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 38,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 90,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Muškátový květ, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Husí drůbky, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Šafrán, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Husí drůbky dušené na šafránu postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou. |
2 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme. |
3 | Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu. |
4 | Vhodnou přílohou je rýže. |