Recept

Husí drůbky dušené na šafránu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 38423
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Cibule
600 g Husí drůbky
100 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 špetka Šafrán
250 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
1 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 334 kcal
Kilojoule 1 398kJ
4% Sacharidy 16 g
38% Tuky 29 g
97% Sodík 2 g
8% Bílkoviny 4 g

Husí drůbky dušené na šafránu postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté husí drůbky nakrájíme na kousky, osolíme a vložíme do kastrolu. Přidáme celý pepř, očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou, rozkrojenou cibuli, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Během dušení přiléváme vodu, aby drůbky byly pod hladinou.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji scezeným vývarem z drůbků a přidáme zázvor a muškátový květ. Omáčku rozšleháme a chvíli povaříme.

3

Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a přecedíme na drůbky. Nakonec omáčku okořeníme špetkou šafránu.

4

Vhodnou přílohou je rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept