Recept

Holoubata dušená v zelenině

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38425

Ingredience

6 ks Brukev řepka
10 g Cukr krupice
3 ks Holoubata
1 ks Květák
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Mrkev kořen
150 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 774 kcal
Kilojoule 3 239kJ
8% Sacharidy 29 g
529% Tuky 397 g
106% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 47 g

Holoubata dušená v zelenině postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá holoubata rozdělíme na poloviny, osolíme a vložíme do zapékací mísy na 100g másla. Chvíli zapékáme v silně vyhřáté troubě.

2

Potom přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu a květák rozebraný na růžičky. Vše dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme smetanu, cukr a zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou do kuličky. Krátce podusíme.

3

Pokrm podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou nové brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept