Holoubata dušená v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holoubata dušená v zelenině
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38425 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 ks | Brukev řepka |
10 g | Cukr krupice |
3 ks | Holoubata |
1 ks | Květák |
150 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Mrkev kořen |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 257,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 79,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Holoubata, Květák, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brukev řepka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holoubata dušená v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Očištěná a omytá holoubata rozdělíme na poloviny, osolíme a vložíme do zapékací mísy na 100g másla. Chvíli zapékáme v silně vyhřáté troubě. |
2 | Potom přidáme očištěnou, na plátky nakrájenou zeleninu a květák rozebraný na růžičky. Vše dusíme pod pokličkou doměkka. Přidáme smetanu, cukr a zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou do kuličky. Krátce podusíme. |
3 | Pokrm podáváme v zapékací míse. Vhodnou přílohou jsou nové brambory. |