Recept

Holub dušený s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 38427
Kategorie: Maso

Ingredience

3 stroužek Česnek
30 g Cibule
3 ks Holub
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Rajčata
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

91% Kalorie 1,793 kcal
Kilojoule 7 503kJ
2% Sacharidy 6 g
29% Tuky 22 g
35% Sodík 691 mg
179% Bílkoviny 101 g

Holub dušený s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté holuby osolíme. Do pekáče vložíme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme prolisovaný česnek, holuby a pod pokličkou dusíme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Maso často přeléváme vypečenou šťávou.

2

Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk a přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme vínem, opepříme a ještě chvíli podusíme.

3

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept