Holub dušený s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holub dušený s rajčaty
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38427 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
30 g | Cibule |
3 ks | Holub |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 530,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Holub, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holub dušený s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté holuby osolíme. Do pekáče vložíme máslo, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme prolisovaný česnek, holuby a pod pokličkou dusíme v dobře vyhřáté troubě doměkka. Maso často přeléváme vypečenou šťávou. |
2 | Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk a přidáme spařená, oloupaná a nadrobno nakrájená rajčata. Zalijeme vínem, opepříme a ještě chvíli podusíme. |
3 | Vhodnou přílohou je vařená rýže. |