Recept

Dušená slepice s křenem a koprem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38428

Ingredience

50 g Cibule
20 g Kopr čerstvý
50 g Křen
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1200 g Slepice
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 630kJ
4% Sacharidy 13 g
74% Tuky 55 g
20% Sodík 406 mg
135% Bílkoviny 76 g

Dušená slepice s křenem a koprem postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. V kastrole na másle porce opečeme a vyjmeme.

2

Ve výpeku lehce podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vody, přidáme porce slepice a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka.

3

Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nastrouhaný křen a nasekaný kopr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept