Dušená slepice s křenem a koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená slepice s křenem a koprem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38428 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
20 g | Kopr čerstvý |
50 g | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1200 g | Slepice |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 302,0mg |
Draslík | 692,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 155,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Křen, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená slepice s křenem a koprem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou slepici naporcujeme, osolíme a opepříme. V kastrole na másle porce opečeme a vyjmeme. |
2 | Ve výpeku lehce podusíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, zalijeme trochou vody, přidáme porce slepice a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka. |
3 | Před koncem dušení šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme smetanou. Chvíli povaříme a nakonec přidáme nastrouhaný křen a nasekaný kopr. |