Zajíc s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 38431 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
400 g | Hlíva ústřičná |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
600 ml | Hovězí vývar základní |
4 ks | Jalovec |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Mrkev kořen |
4 ks | Pepř černý celý |
100 g | Petržel kořen |
150 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
400 ml | Voda pitná |
3 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 344,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Hořčice plnotučná, Jalovec, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Zajíce stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. |
2 | Hlívu ústřičnou uvaříme, scedíme a prochladlou nakrájíme na nudličky. |
3 | Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky a vše vložíme do pekáče spolu s masem, hořčicí, snítkou tymiánu a kořením. Směs podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. |
4 | Měkké maso odložíme na mísu a držíme na teple. Směs propasírujeme do kastrolu spolu s výpekem a vaříme na mírném plameni. Do vroucí omáčky zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Přidáme hlívu a provaříme. |