Recept

Zajíc s hlívou ústřičnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 38431
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
400 g Hlíva ústřičná
1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
600 ml Hovězí vývar základní
4 ks Jalovec
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
4 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
150 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
400 ml Voda pitná
3 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 864kJ
4% Sacharidy 15 g
36% Tuky 27 g
31% Sodík 610 mg
160% Bílkoviny 90 g

Zajíc s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:

1

Zajíce stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme.

2

Hlívu ústřičnou uvaříme, scedíme a prochladlou nakrájíme na nudličky.

3

Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme, cibuli a slaninu nakrájíme na plátky a vše vložíme do pekáče spolu s masem, hořčicí, snítkou tymiánu a kořením. Směs podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

4

Měkké maso odložíme na mísu a držíme na teple. Směs propasírujeme do kastrolu spolu s výpekem a vaříme na mírném plameni. Do vroucí omáčky zašleháme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Přidáme hlívu a provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept