Kořeněný zajíc na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný zajíc na žampionech
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 38432 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
0,3 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
2 ks | Nové koření celé |
80 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
600 g | Zaječí maso |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 176,5mg |
Draslík | 825,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Koriandr mletý, Nové koření celé, Olej rostlinný, Sůl, Zaječí maso, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kořeněný zajíc na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Maso vykostíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme mrkev, maso, koření, sůl a chvíli restujeme. Poté směs podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou, kterou jsme rozšlehali ve smetaně, vmícháme žampiony a provaříme. |