Jednoduchý recept

Pečený divoký králík

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 38433
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Celer bulvový
2,5 kg Divoký králík
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
600 ml Hovězí vývar základní
4 ks Jalovec
60 g Máslo čerstvé
100 g Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Omáčka sójová
5 ks Pepř černý celý
100 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 248kJ
7% Sacharidy 26 g
58% Tuky 44 g
24% Sodík 479 mg
133% Bílkoviny 75 g

Pečený divoký králík postup přípravy receptu:

1

Králíka stáhneme, vykucháme, odblaníme, omyjeme, naporcujeme a osolíme. Kořenovou zeleninu nahrubo nastrouháme. Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky a vložíme do pekáče spolu s polovinou zeleniny, s masem a kořením. Maso posypeme druhou polovinou zeleniny, pekáč přikryjeme a necháme do druhého dne v chladničce.

2

Druhý den na směs dáme plátky másla, přidáme rajčatový protlak, hořčici, sójovou omáčku, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. V průběhu pečení maso obracíme, přeléváme výpekem, a je-li třeba, přilijeme horkou vodu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept