Recept

Plněné rýžové knedlíky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38437
Kategorie: Maso

Ingredience

1 dl Bujón houbový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
50 g Hrášek
15 g Hříbky čerstvé
50 g Kukuřice
15 g Lišky čerstvé
1 kávová lžička Majoránka
120 g Maso mleté - mix
75 g Mozzarella
4 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
250 g Rýže loupaná
2 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Eidam cihla 30%
1 dl Víno bílé
7,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 601 kcal
Kilojoule 2 514kJ
19% Sacharidy 69 g
34% Tuky 26 g
20% Sodík 404 mg
31% Bílkoviny 18 g

Plněné rýžové knedlíky postup přípravy receptu:

1

Směs hub (hříbky, bedly, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno.

2

Sýr Eidam jemně nastrouháme. Sýr Mozzarellu pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Omytou petrželku drobně posekáme.

3

Rýži dobře promyjeme, v sítu necháme odkapat, dáme do hrnce se lžičkou soli, zalijeme 7,5 dl vody a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a rýži vaříme při nízké teplotě 20 minut. Občas ji promícháme. K uvařené vychladlé rýži přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr, bylinky a dochutíme solí a pepřem. Vše dobře promícháme a necháme chvíli odpočívat.

4

Mezitím v pánvi na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme houby, které vydusíme z vody, přidáme rajský protlak, 1 dl houbového bujónu a dusíme přibližně 5 minut.

5

V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na kterém za stálého míchání osmažíme mleté maso, které ochutíme solí, česnekem, černým pepřem, petrželkou a majoránkou. Přidáme 1dl bílého vína a dusíme pod pokličkou asi 5 minut.

6

Směs masa smícháme v misce s houbami, Mozzarellou, mraženým hráškem a kukuřicí.

7

Z připraveného rýžového těsta vykrajujeme lžicí kousky a na pomoučeném vále z nich tvarujeme placičky. Do každé dáme asi 1/2 lžíce masovo-houbové směsi, těsto spojíme a vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance.

8

Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 170°C. Připravené rýžové kuličky postupně fritujeme dozlatova 4-5 minut. Když je vyjmeme, odložíme je na papírový ubrousek. Potom ihned servírujeme.

Poznámka

Fritovací hrnec o obsahu 1l oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept