Plněné rýžové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné rýžové knedlíky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38437 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 dl | Bujón houbový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Hrášek |
15 g | Hříbky čerstvé |
50 g | Kukuřice |
15 g | Lišky čerstvé |
1 kávová lžička | Majoránka |
120 g | Maso mleté - mix |
75 g | Mozzarella |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Rýže loupaná |
2 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 dl | Víno bílé |
7,5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 173,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,6mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hrášek, Hříbky čerstvé, Majoránka, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón houbový, Kukuřice, Lišky čerstvé, Maso mleté - mix, Mozzarella, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné rýžové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Směs hub (hříbky, bedly, lišky) očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. |
2 | Sýr Eidam jemně nastrouháme. Sýr Mozzarellu pokrájíme na kostičky. Cibuli s česnekem očistíme a drobně pokrájíme. Omytou petrželku drobně posekáme. |
3 | Rýži dobře promyjeme, v sítu necháme odkapat, dáme do hrnce se lžičkou soli, zalijeme 7,5 dl vody a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu a rýži vaříme při nízké teplotě 20 minut. Občas ji promícháme. K uvařené vychladlé rýži přimícháme nastrouhaný tvrdý sýr, bylinky a dochutíme solí a pepřem. Vše dobře promícháme a necháme chvíli odpočívat. |
4 | Mezitím v pánvi na rozpáleném oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, přidáme houby, které vydusíme z vody, přidáme rajský protlak, 1 dl houbového bujónu a dusíme přibližně 5 minut. |
5 | V druhé pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, na kterém za stálého míchání osmažíme mleté maso, které ochutíme solí, česnekem, černým pepřem, petrželkou a majoránkou. Přidáme 1dl bílého vína a dusíme pod pokličkou asi 5 minut. |
6 | Směs masa smícháme v misce s houbami, Mozzarellou, mraženým hráškem a kukuřicí. |
7 | Z připraveného rýžového těsta vykrajujeme lžicí kousky a na pomoučeném vále z nich tvarujeme placičky. Do každé dáme asi 1/2 lžíce masovo-houbové směsi, těsto spojíme a vytvarujeme kuličky, které obalíme ve strouhance. |
8 | Ve fritovacím hrnci rozpálíme olej na 170°C. Připravené rýžové kuličky postupně fritujeme dozlatova 4-5 minut. Když je vyjmeme, odložíme je na papírový ubrousek. Potom ihned servírujeme. |
Poznámka
Fritovací hrnec o obsahu 1l oleje.