Jednoduchý recept

Bažant s šafránovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38447

Ingredience

1,3 kg Bažant obecný
2 ks Cibule
800 ml Hovězí vývar základní
0,3 kávová lžička Kari koření
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
120 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 937 kcal
Kilojoule 3 919kJ
2% Sacharidy 9 g
81% Tuky 61 g
50% Sodík 1 g
148% Bílkoviny 84 g

Bažant s šafránovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného bažanta rozdělíme na čtyři porce, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

2

Do pekáče vložíme porce bažanta, cibuli, slaninu, směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Maso obracíme a poléváme výpekem.

3

Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme mouku, vmícháme česnek, kari koření, šafrán, smetanu a alespoň deset minut povaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept