Bažant s šafránovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bažant s šafránovou omáčkou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38447 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,3 kg | Bažant obecný |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
0,3 kávová lžička | Kari koření |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Šafrán |
120 g | Slanina vepřová |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 306,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 588,9mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bažant obecný, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kari koření, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Šafrán, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bažant s šafránovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného bažanta rozdělíme na čtyři porce, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme. |
2 | Do pekáče vložíme porce bažanta, cibuli, slaninu, směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě. Maso obracíme a poléváme výpekem. |
3 | Měkké maso vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku zašleháme mouku, vmícháme česnek, kari koření, šafrán, smetanu a alespoň deset minut povaříme. Poté omáčku přecedíme a vložíme do ní maso. |