Chlebový nákyp se sýrem a cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chlebový nákyp se sýrem a cibulkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38451 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
6 krajíc | Chléb pšeničný (bílý) |
6 ks | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mozzarella |
1 ks | Petržel - nať |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
100 ml | Zakysaná smetana |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 171,7mg |
Draslík | 304,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb pšeničný (bílý), Cibulka jarní, Sýr Niva (Rokfór), Zakysaná smetana, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mozzarella, Petržel - nať, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chlebový nákyp se sýrem a cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Bilý chléb nakrájíme na kostičky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. |
2 | Jarní cibulku, mozzarellu, ementál a nivu dáme do kuchyňského robotu, zalijeme zakysanou smetanou, přidáme vejce a rozmixujeme tak, aby vznikla hladká omáčka. |
3 | Takto připravenou omáčkou zalijeme kousky chleba v zapékací míse a necháme 30 minut pořádně nasáknout. |
4 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací mísu. Nákyp pečeme 30 minut. |
5 | Po vyjmutí z trouby ihned podáváme a sypeme najemno nasekanou petrželkou. |