Jednoduchý recept

Zázvorovo-brusinkové čatní

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 38467

Ingredience

500 g Brusinky
1 ks Cibule červená
350 g Cukr třtinový
40 g Hrozinky
1 kg Jablka
40 g Meruňky sušené
1 kávová lžička Nové koření mleté
750 ml Ocet vinný červený
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 264 kcal
Kilojoule 1 106kJ
16% Sacharidy 59 g
35% Tuky 26 g
5% Sodík 96 mg
3% Bílkoviny 1 g

Zázvorovo-brusinkové čatní postup přípravy receptu:

1

Jablka omyjeme, očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, Vložíme do hrnce, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a brusinky.

2

Kousek zázvoru oloupeme a nastrouháme do kastrolu, přidáme hrozinky a sušené meruňky nakrájené na kousky. Nakonec do kastrolu nasypeme cukr, sůl a nové koření.

3

Zalijeme octem a důkladně promícháme. Přivedeme k varu a vaříme 45 minut na mírném ohni.

4

Hotové čatní naplníme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept