Klobásy ze zvěřiny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 330 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Klobásy ze zvěřiny
Celkový čas: | 330 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 300 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 38468 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Paprika mletá pálivá |
100 g | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kg | Srnčí plec |
100 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1,2 kg | Vepřový bok |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 199,4mg |
Draslík | 785,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 4,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Srnčí plec, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Klobásy ze zvěřiny postup přípravy receptu:
1 | Srnčí plec umeleme se sýrem, bůček nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí. |
2 | V míse smícháme mleté maso se sýrem, přilijeme vodu a řádně promícháme. Poté přimícháme bůček, česnek, koření a promícháme. Směs plníme do čistých střívek, přes noc uložíme do chladničky a poté vyudíme. |
3 | Klobásy podáváme vychlazené. |