Domácí medovo-datlový ocet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Domácí medovo-datlový ocet
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 38473 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
250 g | Datle |
75 g | Med včelí |
1 l | Ocet vinný |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
2 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 55 kcal
Kilojoule 232kJ
3% Sacharidy 13 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 1 mg
0% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 91,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Datle, Med včelí, Ocet vinný, Pepř bílý, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Domácí medovo-datlový ocet postup přípravy receptu:
1 | Do sklenice nalijeme ocet, přidáme med, datle, tymián a pepř. Sklenici vzduchotěsně uzavřeme a obsah důkladně promícháme. |
2 | Uložíme na 4 dny do temna. |
3 | Po 4 dnech hotový ocet přecedíme, nalijeme do čistých lahví a vzduchotěsně uzavřeme. |
4 | Skladujeme v chladnu a temnu. |