Toasty s vejci a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Toasty s vejci a cibulí
Toasty s vejci a cibulí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 38483 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
80 g | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
40 g | Okurky nakládané |
2 g | Pepř černý mletý |
40 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 g | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
200 g | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 145,7mg |
Draslík | 76,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Eidam cihla 30%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Toasty s vejci a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Bílou veku nakrájíme šikmo na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, sýr nastrouháme, okurku nakrájíme na vějířky. |
2 | Plátky veky z obou stran pomažeme tenkou vrstvou másla. |
3 | V misce rozkvedláme vejce, přilijeme smetanu, osolíme, opepříme, přisypeme cibuli a sýr. Promícháme, směs rovnoměrně rozložíme na toasty, které vyskládáme na plech a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 10 minut, až směs na toastech ztuhne. |
4 | Toasty upravíme na talířky, ozdobíme vějířkem okurky a podáváme jako teplý předkrm. |