Jednoduchý recept

Česnečka ze Slovácka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 38485

Ingredience

100 g Brambory
10 g Celer - nať
50 g Husí sádlo
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
100 g Sýr Eidam cihla 45%
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 l Voda pitná
6 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 969kJ
2% Sacharidy 7 g
26% Tuky 20 g
22% Sodík 450 mg
13% Bílkoviny 8 g

Česnečka ze Slovácka postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které dáme do hrnce s osolenou vodou, kam přidáme nasekanou petrželovou a celerovou nať, vegetu a sádlo. Vaříme do změknutí brambor.

2

Když jsou brambory uvařené, oloupeme česnek, prolisujeme a dáme do polévky, kterou ještě dochutíme solí a pepřem a hned odstavíme z plotny.

3

Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, dáme menší množství na talíř, zalijeme připravenou polévkou a podáváme.

Poznámka

Polévku podáváme teplou na teplém talíři s opečenými kostkami chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept