Česnečka ze Slovácka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Česnečka ze Slovácka
Česnečka ze Slovácka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38485 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Brambory |
10 g | Celer - nať |
6 stroužek | Česnek |
50 g | Husí sádlo |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 45% |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 34,8mg |
Draslík | 203,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Husí sádlo, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Česnečka ze Slovácka postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které dáme do hrnce s osolenou vodou, kam přidáme nasekanou petrželovou a celerovou nať, vegetu a sádlo. Vaříme do změknutí brambor. |
2 | Když jsou brambory uvařené, oloupeme česnek, prolisujeme a dáme do polévky, kterou ještě dochutíme solí a pepřem a hned odstavíme z plotny. |
3 | Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, dáme menší množství na talíř, zalijeme připravenou polévkou a podáváme. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou na teplém talíři s opečenými kostkami chleba.