Mrkvové vdolečky se zázvorem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvové vdolečky se zázvorem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 38486 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
112,5 g | Cukr krupice |
1,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko - podmáslí |
255 g | Mouka polohrubá |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
2 polévková lžíce | Zázvor kandovaný |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 36,0mg |
Draslík | 143,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Soda jedlá, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka polohrubá, Mrkev kořen, Zázvor kandovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvové vdolečky se zázvorem postup přípravy receptu:
1 | V mixeru smícháme mouku, 1/4 hrnku cukru, kypřicí prášek, sůl a jedlou sodu. Přidáme kandovaný zázvor a vše ušleháme. Přimícháme nakrájené máslo a těsto přendáme do mísy. |
2 | V mixeru rozmixujeme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev. Přidáme ji k těstu a postupně přimícháváme podmáslí. Těsto na pracovní desce krátce prohněteme, rozválíme na plát silný 2,5cm a posypeme zbylým cukrem. Plát rozdělíme na 8 dílů a položíme je na plech potřený olejem asi 2,5cm od sebe. |
3 | Vdolečky pečeme ve středně vyhřáté troubě 18-20 minut dozlatova. Vyjmeme z trouby a necháme vychladnout. |