Salám z divočáka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 390 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salám z divočáka
Celkový čas: | 390 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 360 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38488 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
1 kg | Kančí plec |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 kávová lžička | Koriandr mletý |
400 g | Krůtí prsa |
1 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
50 g | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Rychlosůl |
1 kávová lžička | Sůl |
1,5 kg | Vepřový bok |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 167,5mg |
Draslík | 660,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 7,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kančí plec, Kmín drcený, Koriandr mletý, Krůtí prsa, Paprika mletá sladká, Sůl, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Rychlosůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salám z divočáka postup přípravy receptu:
1 | Kančí plecko nakrájíme na kostky, osolíme a přimícháme rychlosůl. Pod fólií necháme v chladničce dva dny uležet. Poté maso umeleme, přimícháme 100 ml vody a dobře vymícháme. |
2 | Bůček, krůtí maso nakrájíme na malé kostičky, česnek utřeme se solí. Vše přidáme k mletému masu, okořeníme a řádně promícháme. |
3 | Směs naplníme do střev na salám a udíme. Po dvou hodinách salám vložíme do vody o teplotě 80°C a hodinu při této teplotě zahříváme. Poté salám další tři hodiny udíme. |