Řecká polévka z drůbežího vývaru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Řecká polévka z drůbežího vývaru
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38495 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1000 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 300,2mg |
Draslík | 40,5mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Řecká polévka z drůbežího vývaru postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozkvedláme žloutky. Zašleháme do nich najemno nastrouhaný sýr a na mírném ohni za stálého šlehání roztavíme. |
2 | Do základu za stálého míchání přiléváme horký drůbeží vývar. Polévku odstavíme z plotny a ochutíme solí a pepřem. |