Jednoduchý recept

Ovesný chléb

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38496

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
125 g Mouka polohrubá
250 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Olej rostlinný
125 g Ovesné vločky
1 špetka Sůl
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 955kJ
25% Sacharidy 90 g
7% Tuky 5 g
11% Sodík 226 mg
29% Bílkoviny 16 g

Ovesný chléb postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy nasypeme ovesné vločky, špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě.

2

Těsto stlačíme a necháme ještě deset minut kynout.

3

Mezitím připravíme formu, kterou pořádně vymažeme olejem. Do formy vložíme těsto a necháme další hodinu kynout.

4

Chléb posypeme ovesnými vločkami, potřeme vodou a vložíme do trouby, kde pečeme 45 minut na 220 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept