Ovesný chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovesný chléb
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | sedecky |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (14%) |
ID receptu: | 38496 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
2 kávová lžička | Droždí |
125 g | Mouka polohrubá |
250 g | Mouka pšeničná celozrnná |
1 kávová lžička | Olej rostlinný |
125 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 281,4mg |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej rostlinný, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovesný chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme droždí a zalijeme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy nasypeme ovesné vločky, špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě. |
2 | Těsto stlačíme a necháme ještě deset minut kynout. |
3 | Mezitím připravíme formu, kterou pořádně vymažeme olejem. Do formy vložíme těsto a necháme další hodinu kynout. |
4 | Chléb posypeme ovesnými vločkami, potřeme vodou a vložíme do trouby, kde pečeme 45 minut na 220 stupňů. |