Jednoduchý recept

Jitrnice z divočáka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 38498

Ingredience

2 kg Kančí bok
300 g Kančí játra
200 g Kančí plíce
2 kávová lžička Majoránka
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
450 g Veka
300 ml Voda pitná
250 ml Zvěřinový vývar
5 stroužek Česnek
Na vaření masa a plic
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 631kJ
8% Sacharidy 28 g
12% Tuky 9 g
4% Sodík 89 mg
87% Bílkoviny 49 g

Jitrnice z divočáka postup přípravy receptu:

1

Vykostěný bůček a plíce uvaříme a umeleme. Ve vodě namočíme veku, játra umeleme, česnek prolisujeme. Namočenou veku dobře vymačkáme, smícháme s játry a česnekem a vmícháme do mletého masa. Hmotu ochutíme kořením, osolíme a s vývarem (z masa a plic) pečlivě vymícháme.

2

Směs plníme do střívek, vložíme do téměř vroucí vody a zahříváme pod bodem varu asi dvacet minut.

3

Poté jitrnice zchladíme a necháme okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept