Rychnovský vepřový kotouč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychnovský vepřový kotouč
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 385 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Česnek |
50 g | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Okurky nakládané |
200 g | Párky jemné |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sůl |
100 g | Tuk |
120 g | Vejce slepičí |
1000 g | Vepřový bok |
600 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 132,3mg |
Draslík | 230,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Okurky nakládané, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychnovský vepřový kotouč postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme. |
2 | Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem. |
3 | Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka. |
4 | Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití. |
5 | Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme. |
6 | Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme. |