Jednoduchý recept

Rychnovský vepřový kotouč

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 385
Kategorie: Maso

Ingredience

40 g Česnek
50 g Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Okurky nakládané
200 g Párky jemné
1 g Pepř černý mletý
40 g Sůl
100 g Tuk
120 g Vejce slepičí
1000 g Vepřový bok
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 987kJ
2% Sacharidy 6 g
93% Tuky 70 g
93% Sodík 2 g
26% Bílkoviny 14 g

Rychnovský vepřový kotouč postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček zbavený kostí a kůže opláchneme a nakrájíme na plátky. Mírně je naklepeme, potřeme česnekem rozetřeným se solí a opepříme.

2

Do středu plátku klademe díl oloupaného párku, plátek cibule, díl vařeného vejce a sterilované okurky, pečlivě zavineme a převážeme režnou nití nebo upevníme párátkem.

3

Závitky po všech stranách opečeme na tuku a podlijeme částí vody. Za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka.

4

Měkké závitky vyjmeme a zbavíme je párátek či nití.

5

Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a rozšleháme.

6

Nakonec šťávu podle potřeby dosolíme a povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept