Jednoduchý recept

Ječný chléb

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38501

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
125 g Mouka ječná
250 g Mouka polohrubá
125 g Mouka pšeničná celozrnná
1 kávová lžička Olej olivový
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 827kJ
26% Sacharidy 92 g
4% Tuky 3 g
11% Sodík 221 mg
27% Bílkoviny 15 g

Ječný chléb postup přípravy receptu:

1

Do mísy nasypeme droždí a zalijme 100ml vlažné vody. Necháme pět minut rozpouštět. Poté do mísy přisypeme špetku soli, mouku a zbytek vody, aby vzniklo lepkavé těsto. Vše zamícháme a vyklopíme z mísy na pracovní stůl. Nyní cca 5 minut hněteme. Těsto vrátíme do mísy a necháme cca 1,5 hodiny kynout na teplém místě. Potom těsto stlačíme a necháme ještě deset minut kynout.

2

Připravíme formu, kterou dobře vymažeme olejem. Do formy vložíme těsto a necháme další hodinu kynout.

3

Chléb potřeme vodou a vložíme do trouby, kde pečeme 45 minut na 220 stupňů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept